Photo Travel

Povestea noastră

Dan Dinu a avut un vis, acela de a edita în România o revista dedicată fotografiei de călătorie, natură și wildlife, dar nu a găsit niciodată partenerii potriviți care să se înhame la un astfel de proiect. Însă în toamna lui 2008, împreună cu Dragoș Giurgiu și Ovidiu Todoran, a făcut un pas uriaș în împlinirea acelui vis, iar astfel a luat naștere Photo Travel. La început a existat o variantă tipărită a revistei, însă din cauza problemelor cu distribuția această variantă a rezistat doar trei luni. Cum nu au vrut să se dea bătuți, proiectul fiind deja foarte apreciat, a apărut varianta online.

În România, cu atât mai mult la acea vreme, este greu să editezi o revistă de calitate, care să fie și un proiect vandabil în același timp, așa că, după 11 numere a trebuit să suspendăm întreaga activitate. A fost un proiect de suflet, apreciat atât de fotografii autohtoni, dar și de către cei străini invitați să apară în paginile revistei. Am avut ocazia să lucrăm cu Hans Strand, Staffan Widstrand, Rafael Rojas, Joseph Holmes și mulți alții. Am fost parteneri ai proiectului Wild Wonders of Europe și câțiva dintre fotografii valoroși pe care îi are astăzi țara noastră și-au început cariera în paginile revistei.

Nu putem să încheiem fără să amintim câțiva oameni fără de care acest proiect nu ar fi fost niciodată posibil: Roxana Comnac (redactor), Mihai Muntean (design), Carmina Bodron (PR & marketing), Bogdan Florescu (ilustrare hărți), Andreea Bell (corectură), Veronica Șerbănoiu (traducere), Anda Georgescu (PR) și, nu în ultimul rând, trebuie să le mulțumim tuturor celor care au colaborat la revistă cu articole și fotografii, sau celor care i-au citit paginile lună de lună.